Гонят хора на ГЕРБ от областната администрация

Четирима вече съкратени, а Цветана Пиралкова, Денислав Захариев и Мариана Михаилова поканени да си търсят работа
соколова10- процентни съкращения текат в областните администрации. Указанията били на правителството и били направени тихомълком, съобщи на пресконференция народният представител от ГЕРБ Ирена Соколова. При наличие на свободни, незаети длъжности, в един ден, без ясни критерий са съкратени 4-ма експерти на възраст до 30 години. Сред тях и майка с едногодишен син, каза Соколова. С лекота в Областната администрация в Перник била зачертната от щатното разписание длъжността на IT експерта, а след това бил съкратен и заемалия тази длъжност Васил Василев. Областният управител Михаил Михайлов и зам. областният управител Галина Никодимова бяха назначени преди по-малко от два месеца и вече успяха да се разправят с половината от експертите. Това са действия на новите управляващи, които в предизборната си истерия заявяваха болезнена чувствителност към младежката безработица и положението на майките. А също така поета отговорност за разкриването на работни места, коментира Соколова.
Процесът на разчистване на сметки продължил с поканването на други трима- секретарят на областта Цветана Пиралкова, гл. юрисконсулт Денислав Захариев и шефката на дирекция „Обща администрация” Мариана Михайлова да си търсят работа, каза още Соколова.
Всички съкратени и приготвени за съкращения са назначени с конкурси и притежават необходимата квалификация, каза депутатката от ГЕРБ. За съкращенията липсвала публичност, както и обосновка какво налага тази мярка. По думите й тя не водела до намаляване на бюджетните разходи, защото отрязаните от едно място щатове, се преразпределяли в други администрации, отново при пълна липса на информация и обосновка.
На уволнените по политически причини ГЕРБ ще осигури правна помощ. Освен това ще сезираме и ЕК, каза Соколова. По думите й характеристика на това правителство се описва с думата подмяна- на вот, на обещания, на ценности, на легитимност. „В крайна сметка се оказа, че всеки, който е гласувал за БСП, ДПС или Атака, всъщност е гласувал за Събирателно дружество “ Орешарски и Сие“, каза Соколова. Тя отиде и по- далеч в оценките си, коментирайки, че сегашното правителство е със 101 % инвалидност -не виждало, не чувало, правело грешка след грешка, но и отказвало чужда помощ.