55 медала и купа за гимнастичките от Перник в Хасково

С над 55 златни, сребърни и бронзови медала се прибраха в Перник малките грации от СКХГ “Виктория“. Те участваха в тридневен турнир в Хасково за купата  „Кралицата на  Аида“.Тази купата се връчва на отбора ,получил най-много златни медали и купи от индивидуалистки и ансамбли,  споделиха организаторите на състезанието. Призът  заслужено  стана притежание на пернишкия клуб “Виктория“. Треньорката Виктория Велинова лично получи престижната награда на специална церемония. “Това е признание, както за моя труд, така и за упоритостта и таланта на децата“, сподели треньорката на пернишкия клуб по художествена гимнастика Виктория Велинова и допълва: “Изненадата беше голяма и много приятна. Бяхме щастливи както аз, така и децата от моя клуб“.

Купите, които получиха ансамблите от СКХГ “Виктория“ за своите изпълнения са общо 8,като от тях 6 са златни и две сребърни .Децата се представиха блестящо и напълно заслужено получиха медалите за своите изпълнения, поясниха още от треньорския щаб.

„Първият ден от състезанието се представихме  чудесно, във всяка възрастова група бяхме първи. Където имахме втори отбор бяхме първи и втори при ансамблите“, изрази задоволството си Виктория Велинова.

При най-малките  индивидуалистки ,родени през 2013 г. Бориса Велинова стана първа. За своето изпълнение най-малката състезателка на СКХГ “Виктория“ получи и награда “Короната на Аида“,за която всички съдии са взели единодушно решение .

При   родените през  2012 г. : Андреа Димитрова стана първа при „С“ категория, Киара Огнянова стана първа на „Б“ категория и на „А“ категория Ива Михайлова стана първа. Тя се явява за първи път на състезание  и заслужено получи своя първи златен медал, добавя с гордост Виктория Велинова.

След това на килим представиха своите съчетания ,родените през 2011 г., и тук традиционно децата заеха първите места в своите категории. Това са Сияна Борисова, Маги Топалова и Екатерина Георгиева. Така приключи първия ден от турнира, в който пернишките грации събраха всички златни медали и възможни купи.

Вторият и третия ден възпитаничките на СКХГ “Виктория“ отново са доказали своите качества и са се представили блестящо. Това са: Александра Йорданова ,Кайра Асенова, Ема Маринова, Беатрис Иванова, Ивая Георгиева.

„Много е трудно ,когато играят моите деца в   „А“ категория. Виждам голяма разлика  между  моите момичета и останалите, които са по-напред, но лека полека ще ги догониме, коментира  Велинова и добавя :“Калина Петрова и Беатрис Иванова играха стабилно и се представиха много добре. Това са деца, които за първи път играят индивидуално и се представиха блестящо в голяма категория. Доволна и щастлива съм, защото който работи, нещата му се получават“, споделя още треньорката на пернишките грации.

Мнението на треньорките на пернишкия спортен клуб „Виктория“ е, че организацията на турнира в Хасково е  била на ниво, а  подаръците на всички състезателки са били  изумителни.

„ В тази връзка искам предварително да благодаря на всички наши спонсори, които ще ни помагат да проведем нашият, пернишкият, първи  международен турнир „Кракра къп“,който предстои да се проведе през месец май тази година“, сподели  Виктория Велинова.