БСП-Перник иска касиране на избора на общински съветници

БСП-ПКФ-касиранеБСП в Перник иска касиране на избора на общински съветници.  От местната партийна централа посочиха драстични различия в сканирани протоколи на СИК и дадените  на техни застъпници копия.  По техни сметки в протоколите на Информационно обслужване се появяват избиратели, които те определят като фантоми.  По думите на местния лидер на

социалистите Ненко Темелков математическите грешки на ръководителя на Информационно обслужване проф. Михаил Константинов са по-скоро политически. Социалистите са притеснени  и от  близо 5 хиляди недействителни бюлетини при вота за съветници. Както вече писа Градски вестник те над 12 на сто от общо подадените за вота бюлетини и не са отчетени в резултата.

Имаме време от около седмица да обмислим дали да не обжалваме и избора на кмет, но правим проверки по протоколите, обявиха още от БСП в Перник. Те вече са обжалвали избора на кмет на пернишкия квартал „Църква” заради много грешки в протоколи на СИК.

Перник загуби с това, че не избра Ерик Рангелов, който с компетентността си, опита в чужбина и познаването на европейските програми , щеше да сложи началото на едно по- добро управление на Перник, каза още Темелков.

Ерик Рангелов също благодари на хората, които са гласували за него  и подчерта, че това са интелигентни хора, младежи и възрастни, които ги боли за града. Кандидатът за кмет на БСП, който е избран за общински съветник, заяви, че все още обмисля дали ще стане съветник или не, но имал няколко красиви идеи за Перник, които смята да се опита като съветник да осъществи.  Битката за кмет загубих заради корпоративния и платения вот, заради налагането на интереса  на хора със собствен бизнес, каза още Ерик Рангелов. Той подчерта, че тъкмо тези хора са платили вота на втория тур и изрази готовност да се обзаложи, че през следващата поне една година инвестиции в Перник няма да има, макар че ще се радва ако бъде опроверган.

От БСП припомниха, че в тяхната предизборна програма е заложено предложение съветниците в Перник да получават по една минимална работна заплата на месец и се ангажираха съветниците им да го отстояват.