Правят канализация в Батановци

Започна строителството на канализация в два квартала на град Батановци. В изграждането на съоръженията ще бъдат инвестирани близо 2.8 млн лева. След 50-годишно чакане, най-после жителите на кварталите „Делниче“ и „Бор“, ще имат канализация. Стартът на строителството бе даден днес в присъствието на почти цялото ръководство на община Перник, начело с кмета Вяра Церовска.


Предвидените средства за изграждане на съоръженията са в размер на 2 795 000 лв. Битовата канализация е с обща дължина 6400 метра, а дъждовната – 1700 метра. При добро време, се очаква строителите да приключат работа до два месеца.

Изпълнител на проекта е фирма ДЗЗД-ПЕМА СТРОЙ. Управителят на консорциума инж. Камен Василев увери , че компромис с качеството няма да прави и никога не е правил.

„Първо ще се извиним за неудобството, което ще създадем за хората след това във възможно най-кратки срокове ще се постараем целия проект да бъде сътворен спрямо стандартите и изискванията, нищо няма да бъде спестено. Материалите, които ще се използват са от много високо качество и ако времето ни даде, ще се радваме следващото ни събиране да бъде за откриване на обектите“- заяви Камен Василев. Той обясни своето виждане ,че една компания трябва да оставя зад себе си нещо, а не да се създава само за печалба.