Седмица на висшето образование организира мината в Брезник

Седмица на висшето образование организира мината в Брезник. Днес, представители на Минно-геоложкия университет и на фирмата, която експлоатира находището в местността „Милин камък”- „Трейс Рисорсиз“ ЕООДq се срещнаха с ученици от 11 и 12 клас, за да представят възможностите за обучение
и професионална реализация в областта на добивната промишленост.

Посещението в СУ „Васил Левски“ е част от Седмицата на висшето образование, в която фирмата, която разработва находището на полезни изкопаеми край Брезник представя информация за водещите университети в България с условията и сроковете за кандидатстване в тях. Представя се и програмата за стипендии и работа, осигурени от фирмата.

Минно-геоложкият университет е единственото висше учебно заведение в страната, което създава кадри за суровинната индустрия. В класациите на университетите по традиция той е сред ВУЗ-овете с най-добра реализация на студентите по специалността им, както и с най-висока възвръщаемост на вложените средства за образование, заради високите заплати на специалистите в бранша.

В момента в Минно-геоложкия университет има 8 студенти от Брезник. Новите кандидат-студенти могат да се запознаят лично с условията в образователната институция следващите петък и събота (17 и 18 март 2017 г.), когато се провеждат дни на отворените врати. Тогава ще могат да се срещнат със студенти и преподаватели, да разгледат учебната и лабораторна база, спортния комплекс и общежитията, а също и музея към университета.

Един коментар за “Седмица на висшето образование организира мината в Брезник

  1. Ако новите правила за емисии и замърсявания на въздуха бъдат приети ще отпаднат над 40 % от електропроизводството, което ще засегне и Перник!

    След АЕЦ „Козлодуй“ Брюксел се готви да закрие ТЕЦ-овете и въгледобива
    http://chara.blog.bg/politika/2017/02/26/sled-aec-quot-kozlodui-quot-briuksel-se-gotvi-da-zakrie-tec-.1512350

    България ще харчи 1 млрд.лв. годишно за внос на ток
    http://chara.blog.bg/politika/2017/03/12/bylgariia-shte-harchi-1-mlrd-lv-godishno-za-vnos-na-tok.1514991

Коментарите са приключени.