Галерия „Марин Гогев“ представя в изложба баща и син

Обща изложба на баща и син Личкови представя галерия „Марин Гогев“ в квартал „Изток“. Бащата Никола е скулптор, а синът Милен е посветен на живописта и графиката.

Двамата художници имат различни стилове, различни идеи, но са обединени в една цел – създават творби с висока естетическа стойност. Посланията са за общочовешки теми, взети от нашето ежедневие. Произведенията са разбираеми от всички възрастови групи.

Никола е роден през 1940 г. в с. Зърнево – Гърция. Завършва Художествената академия през 1969 г. От 1970 до 1995г. е преподавател по изобразително изкуство. От 1989 работи изключително върху малката пластика. Запомнящи са неговите творби – „Христо Ботев“ ,“Майка с дете„ ,“Отчаяна на пейка„ и др. Много негови произведения са разположени в парковото пространство в гр.Пещера. Съвет и опит приема от своя пръв учител Иван Фунев. Работил заедно с Секул Крумов – композицията „Табаните„ в центъра на Перник.

Милен Личков е роден 1972 г. в София. Рисува от дете и помни своите първи рисунки, високо оценени от баща му – „Робинзон Крузо„ и „Риба“.

Завършва Художествената академия през 1999 г. в класа на проф. Галилей Симеонов. Голямата му страст са книгите и затова се ориентира към илюстрации от любими приказки. Впечатляващи са картините му с теми от фолклора. Вълнуващ мотив за рисуване са хората – образи от библията, исторически събития или въображаеми, носители на човешки добродетели.

Любимата картина на Милен – „Мечта и спомени„ е рисувана по разкази на неговата майка Мария, която е неговият специален домашен критик.
Рисунката, която мечтае да нарисува е „Орач„.