Тежка авария в Стомана

Двама работници са пострадали при производствена авария около 15 часа  днес в металургичната компания „Стомана Индъстри“ в Перник. По предварителна и неофициална информация в пещ за разливки се е получил досег с вода. Предполага се, че единият от пострадалите е началникът на смяна.

За инцидента веднага е информиран областният управител на Перник Ирена Соколова, която потвърди информацията и увери, че са предприети всички действия за овладяване на ситуацията и предотвратяване на по-тежък инцидент. Със случая веднага са се заели от местното поделение на Инспекцията по труда.

На 8-та минута след подаване на сигнал на спешния тел. 112 на място е пристигнала линейка на спешния медицински център в Перник, съобщи неговият шеф д-р Валери Симеонов. Той поясни, че с още една линейка от фирмения здравен център двамата пострадали са закарани в „Пирогов“, защото „Стомана Индъстри“ имала договор със столичната болница за спешна помощ.

Според уверенията от фирмата двамата пострадали са без опасност за живота, каза Ирена Соколова. По думите й предстои изясняване на причините за аварията.