Арестуваха в Русе пиян тираджия от Перник

Спипаха пиян шофьор на ТИР. Това е станало във вторник следобед. 34-годишният водач е бил с 2,84 промила алкохол. На 16 май, около 15:20 часа, граждани са сигнализирали за съмнително движещ се товарен автомобил по главния път I-5, Русе- Велико Търново, след което в района на километър 6, движещ се в посока към Русе въпросният автомобил е установен от органите на реда, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Това бил състав от пътни превозни средства – влекач «Ивеко» с пернишка регистрация с прикачено полуремерке «Флигел» също с пернишка регистрация. Екип на Първо РУ е подал сигнал със стоп палка на водача, но той не е спрял. Екипът е тръгнал след ТИР-а и в крайна сметка са успели да го спрат след по- малко от километър. Полицаите са установили водача на превозното средство– Р.Д. на 34 г. от Перник.

Изпратените на място служители на сектор «Пътна полиция» са го изпробвали с техническо средство за употреба на алкохол, при което уредът е отчел положителен резултат от от 2,84 промила в издишания въздух. На 34-годишния мъж е съставен акт за констатираните нарушения, издаден му е и талон за медицинско изследване, но той е отказал да подпише и получи акта и талона, отказал е да даде и кръвна проба. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в МВР. Случаят е документиран като срещу Р.Д. е образувано бързо производство. /ruse.topnovini.bg