Кубрат и Тервел Пулеви дойдоха в Перник за 25- годишния юбилей на СК по бокс „Перник Ладимекс“

Големите звезди на българския бокс Кубрат и Тервел Пулеви лично уважиха 25- годишния юбилей на Спортен клуб по бокс „Перник- Ладимекс”. Братя Пулеви заедно с областния управител Ирена Соколова бяха сред официалните гости на тържеството, състояло се в днес в театралния салон

„Георги Русев” в Двореца на културата. Да отдадат заслуженото на пернишкия бокс като цяло, както и на Манол Йорданов – президент и главен треньор в СК „Перник – Ладимекс” в Перник бяха президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински, изп. директор на боксов клуб ЦСКА Михаил Таков, Веселин Пашалиев и още известни и заслужили имена на българския бокс.

Документален филм проследи началото и пътят , извървян от Манол Йорданов и СК „Перник Ладимекс” . За пернишкия бокс, за боксовия клуб и за Манол, благодарение на който боксът в Перник оцеля в ония тежки времена на разруха разказваха едни от най- големите имена в българския бокс. Сред тях Тервел Пулев, който е изиграл първия си мач в Перник и е спечелил първата си победа тук, в нашия град. И Кобрата, който заяви, че пернишката школа е сред най- силните и прави чест на Манол, че е удържал фронта и  продължава да намира таланти.

Послучай юбилея си и в знак на благодарност боксов клуб връчи плакети на заслужили личности, помогнали през годините за оцеляването и развитието на пернишкия бокс.  Плакети послучай 25- годишнината на клуба получиха и Кубрат и Тервел Пулеви. На тържеството присъства и  областният управител на Перник Ирена Соколова, която от своя страна връчи плакет на Областна администрация Перник и грамота на президента на клуба Манол Йорданов.  Поздравителни адреси изпратиха министърът на младежта и спорта Красен Кралев,  Българската федерация по бокс и кмета на Перник Вяра Церовска.

А ето какво каза Кобрата за предстоящия мач за световната титла