Започна цялостният ремонт на детските градини „Миньорче“ и „Изворче“

Правителството на ПП ГЕРБ осигурява над половин милиард за модернизиране, ремонт и саниране на училища, висши учебни заведения и детски градини. Това е най-мащабната инвестиция в образователна инфраструктура, правена в България. Евросредствата са осигурени по програма „Региони в растеж“ и ще бъдат предоставени на общини, министерства и университети в страната за ремонт на учебни заведения.
Това съобщи народният представител от Политическа партия ГЕРБ д-р Александър Александров. Той подчерта, че към момента са сключени договори за 75 проекта за 349,7 млн. лв.
„Вече започна цялостният ремонт на детските градини „Миньорче“ и „Изворче“ в Перник. Финансирането е безвъзмездно и е от оперативната програма „Региони в растеж“. В двете сгради ще бъдат инвестирани 1 699 927 лв., от които 1 444 938 лв. са европейско финансиране, а 254 989 – национално. Строително-монтажните дейности се реализират по проекта „Обследване на енергийна ефективност и прилагане на мерки за енергийна ефективност на ДГ „Изворче“ и ДГ „Миньорче“, обясни народният представител.
Д-р Александров подчерта, че 130,7 млн. лв. безвъзмездна помощ са предоставени на общини за 17 проекта за ремонт на общински училища и детски градини, както и за професионални училища. Още 22 общини ще получат нови над 213 млн. лв. Така в 39-те най-големи общини в страната ще бъдат реализирани общо 75 проекта за близо 350 млн. лв. „5 проекта на Министерствата на културата и на младежта и спорта за училища към тях за близо 14 млн. лв. също ще бъдат финансирани от програмата. Със 162,5 млн. лв. ще бъдат ремонтирани 40 професионални училища. Модернизирани ще бъдат и 13 университета с над 42,5 млн. лв., като за първи път навсякъде ще бъдат ремонтирани и спортните съоръжения – площадките на двора или физкултурните салони”, уточни депутатът.

One thought on “Започна цялостният ремонт на детските градини „Миньорче“ и „Изворче“

  1. помислихте ли за децата, които 1 година ще се отглеждат в помещения, които са за по-малко на брой деца и не отговарят на изискванията. Съкратихте персонал за нуждите на децата!!! Директорката се чуди какво да обяснява на родителите. Хубаво е, че ще има нова градина, но преди да предприемете това срутване трябваше да намерите алтернатива за подходящи помещения за малките деца и обслужващия персонал да има условия за работа – ТОВА СА НАШИТЕ ДЕЦА!!! Парите от проекта дано 100% са вложени в бъдещата сграда…. а не усвоени от виши фирми….

Comments are closed.