Класна стая на открито в 11 ОУ

Нова класна стая на открито беше открита днес в двора на 11-то ОУ „Елин Пелин“ . Тя се реализира по програма на ПУДООС и е в рамките на национална кампания „Чиста околна среда“.


На официалното тържество присъства кметът на Община Перник Вяра Церовска и нейните заместници Севделина Ковачева и Владислав Караилиев, както и общинският съветник Атанас Захариев. Те имаха възможността да наблюдават урок по занимание по интереси, в който участваха третокласници от учебното заведение.
В новото съоръжение ще се провеждат и часове по изобразително изкуство и технологии и предприемачество.
Кметът на Община Перник Вяра Церовска беше впечатлена от постигнатите резултати на учениците и учителите. Тя ги приветства за прекрасната идея и сподели, че по този начин децата ще се научат да бъдат по – отговорни към природата.
„Поздравявам ви за новата класна стая, която е на открито. Убедена съм, че тук ще имате възможността да научите много неща и да се забавлявате със своите приятели. Преди време вие направихте един незабравим концерт по повод празника на вашето училище. Гордея се с вас и ви желая още повече успехи“, сподели кметът Вяра Церовска пред учениците и учителите и по стар български обичай плисна менче с вода за здраве и късмет.
„Взаимодействието преподавател – дете – родител – природа е основната цел на настоящия проект, чрез него нашите ученици ще имат възможността да учат и да имат пряк контакт с природата“, сподели директорът на училището Емилия Плякова.
Тя уточни, че в момента в 11-то ОУ „Елин Пелин“ се обучават 675 ученици от 1-ви до 7-ми клас.