За безопасен интернет и в Перник

По повод Международния ден на безопасен интернет на 08.02. (четвъртък) от 12:30 часа областният управител на Перник Ирена Соколова ще проведе среща с Явор Колев – началник на отдел „Трансгранична организирана престъпност” в ГДБОП, Теодора Иванова заместник-председател на Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД) и председателя на Съвета на децата към ДАЗД Йоана Захариева.

Срещата ще се проведе в кабинета на губернатора, след което тя и гостите й ще посетят XI ОУ „Елин Пелин”. Пред учениците ще бъде излъчен филмът „Кой е срещу теб в мрежата?” и ще бъде разисквана темата за сигурността и отговорността при употребата на новите технологии.

На 8 февруари 2004 година Европейската мрежа от центрове за безопасен интернет Insafe отбелязва за първи път Деня за безопасен Интернет. Денят е част от усилията на партньори по целия свят да гарантират по-безопасен Интернет за всички потребители и особено за младите хора.

Денят за безопасен интернет се отбелязва всяка година във втория вторник на февруари. В него могат да се включват институции, училища, библиотеки, други организации, компании и отделни ентусиасти. Те организират различни инициативи с цел да се привлече вниманието към необходимостта да се осигури на децата и младите хора по-безопасна онлайн среда, така че те да могат да се възползват от възможностите, предоставяни от Световната мрежа без големи рискове.