Събития за Деня на влюбените в Перник

Младежи от Български младежки червен кръст в Перник организират специална кампания, посветена на Дена на влюбените – 14 февруари.

Събития ще има в клуб „Темелко Ненков” в езиковата гимназия ”Симеон Радев”, в училище ”Д-р Петър Берон” и на центъра на Перник.

В рамките на кампанията ще се проведе и обучение за преевенция на ХИВ/СПИН, което ще бъде предния ден в Центъра за самотни възрастни хора. Обучители ще бъдат Габриела Божичкова и Яна Лозанова.

В ГПЧЕ „Симеон Радев” има поставена кутия за „валентинки”, чрез която учениците могат да пращат валентинки до съучениците си, като ще им бъдат дадени на 14-ти февруари. В същия ден доброволци на Български младежки червен кръст – Перник ще посрещнат съучениците си с цитат, с цел всеки да се почувства обичан. Също така ще им бъдат раздадени и информационни брошури, касаещи ”Превенция на ХИВ/СПИН”. В края на деня във видеозалата на на училището ще се проведе лекция по „Превенция на ХИВ/СПИН”.

В СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон” ще се играе играта ”Линия на риска”, ще се раздават информационни брошури за „Превенция на ХИВ/СПИН” и балони във формата на сърце.

В центъра на Перник ще има кадастрон, на който пише „За мен любовта е…”, като целта е минувачите да напишат какво значи любовта за тях, като всеки, който се включи ще получи презерватив, информационна брошура за ”Превецния ХИВ/СПИН” и балон с формата на сърце. Ще има също така и „Любовна поща”, като минувачите ще си взимат „валентинка” от непознат и ще пишат „валентинка” за непознат. Ако времето позволява, тази ”Любовна поща” ще бъде подвижна – един от доброволците ще я придвижва с колело или с ролери.