Майсторски клас по таекуондо в „Изток“

Над 40 деца взеха участие в откритите тренировки по Таекуондо WTF , водени от четирима майстори инструктори от родината на бойното изкуство – Южна Корея.

Кметът на Кметство „Изток“ инж. Емил Костадноив и спортният експерт в Община Перник Десислава Стойова имаха удоволствието да се насладят на изключително зрелищни изпълнения на високо ниво, които демонстрираха гостите от далечния Изток. Младите таекуондисти от клубовете „Леон“ и „Спартак“ пък имаха възможността да изпробват нови и непознати в България техники в източното бойно изкуство.

„Щастлив съм, че все повече деца и млади хора избират спорта като свой начин на живот, защото спортът възпитава в нас качества като дисциплина, сила, упоритост, организираност, воля, екипност и изгражда силни характери и личности“, сподели кметът на най-големия пернишки квартал.

Събитието се провежда със съдействието на Taekwondo Peace Corp и Българска федерация по Таекуондо-олимпийска версия. Открити тренировки ще се проведат и днес от 18:30 ч. в Общински младежки дом-Мошино.