Заловиха крадеца, обрал пернишкия зоокът

Полицията в Перник задържа мъжа, откраднал 10 гълъба и един заек от зоокът в парка на града. Извършителят е криминално проявен 38-годишен мъж. На кадри от охранителна камера се виждаше, че мъжът прибира птиците и животното в кашон и си тръгва.

Той е познат на полицията с извършени множество кражби, грабежи и употреба на наркотични вещества. Осъждан е многократно с влезли в сила присъди.
При претърсване на апартамента на рецидивиста птиците и животното са открити на терасата и са предадени на общината.
Мъжът бил засечен в центъра на областния град при опит да открадне алуминиева лайсна от търговски обект. При направения му личен обиск у него бил намерен малък талон от лек автомобил „Мерцедес“. Допълнителна справка показала, че колата била разбита в нощните часове на 18 февруари и от нея са откраднати малък талон и СД панел на музикална уредба. Има данни, че мъжът е автор и на други кражби в Перник, една от които е отново са алуминиеви панели от същия търговски обект. Той е задържан за 24 часа. Материалите по случая са предадени на Районна прокуратура – Перник, работата по документирането на случая продължава под нейно наблюдение.