Перничани към прокурор: Извини се!

Акцията „Кмет“ на Специализираната прокуратура в Перник породи смесени чувства у перничани. От държавното обвинение се опитаха да обяснят, че действията им са насочени към установяване на справедливост, но откровените неистини, изговорени в национален ефир от прокурори предизвикаха повече недоверие, отколкото надежда за справедливост и наказазване на извършено престъпление.

„С уговорката, че не съм от последователите на кмета Иванов, ясно си спомням как със съседа измерихме обема на боклука, който скриваше напълно контейнера. По спомени при мой сигнал беше 15 кубика, а при втория сигнал вече беше 25 кубика, когато реагираха и го почистиха вече от втората фирма. Заради това положение се роди и групата „Снимай Перник“, която започна със снимки на купчини боклуци. Не знам какви са критериите за „криза“ или „бедствие“, проблем определено имаше, без да знам дали е умишлено предизвикано с цел облагодетелстване. С нетърпение очаквам да разбера, но всичко това ми изглежда като зле скалъпен театър за пред Европа, който едва ли ще достигне до истината.“, написа във Фейсбук администраторът на най-многобройната група от перничани в социалната мрежа. Ивайло Велинов се оказа предизвикан от изявление от името на Специализираната прокуратура, че временно изпълняващата длъжността на кмет през 2014 г. Илинка Никифорова е свикала кризисен щаб в Перник без да е налице криза или бедствие. Установено е, че дори не е имало опасност от биологично заразяване на населението. Целта е била да бъде облагодетелствана въпросната фирма, без да се провежда обществена поръчка.
И още само два коментара:

Емо Малчев: В България, към момента не съществува обективно и справедливо правораздаване. По тази причина всичко, което се случва под тази егида е или медиен фарс или просто разчистване на сметки! Системата е проектирана за упражняване на натиск, а не за възтържествуване на справедливостта.
Кервана си продължава. За жалост на малцина!

МАРИАНА БОРИСОВА Дали има далавера или не, това ще кажат компетентните органи. Всички обаче помним онова време, когато бяхме затрупани от боклук. Новата фирма почисти всичко и си отдъхнахме с облекчение.

Под сурдинка перничани си говорят, че показната акция с участието на жандармерия напомня сцена от филм за партизаните.

Нито това е най-скандалната сделка в общината, нито са тия най-виновните, коментират помежду си перничани и се питат защо прокурорите не казват имената на фирмите, техните собственици и благодетели.