Браво!

Перничанката Александрина Иванова отново е на върха, съобщи за Градски вести младият и много талантлив музикант Мартин Борисов. Александрина е отличена на Осемнадесетото издание на Националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“, състояло се на 23 и 24 март 2018 г. в Стара Загора.
Надпреварата се орга

низира от Община Стара Загора и Национален музикално-фолклорен съюз „Орфеево изворче“.
В двата конкурсни дни се изявиха над 1000 участника в различни категории на фолклорното изкуство: танцьори, певци, инструменталисти и др.

Специалната награда на Фен Фолк ТВ – заснемане и излъчване на видео клип на най-изявения народен певец, беше присъдена на Александрина Иванова от Нов български университет.

Творческият път на младата изпълнителка започва от ранна детска възраст. Първите ѝ срещи с фолклора са още в детската градина, където неин вокален педагог е педагогът Нонка Кръстева.

През 2005 година постъпва в хоровата формация на детско-юношеския фолклорен ансамбъл „Граовче“ към Обединения детски комплекс в Перник, сега вече Център за подкрепа за личностно развитие, където неин вокален педагог е Мариана Янкулова.
Не закъсняват и успехите. Изпълненията и са отличени с редица награди и отличия като солистка и певица в ДЮФА„Граовче“.

През 2017 г. завършва средното си образование в Национално музикално училище „Любомир Пипков“ – София в класа на Светла Цветкова със специалност „Народно пеене“.
В момента е студентка във втори курс на Нов български университет – Департамент„Музикално-сценични изкуства“, със специалност „Изпълнителско изкуство-народно пеене“ с преподаватели Нелка Петкова и доц. д-р Георги Петков и е част от Фолк-джаз формацията на университета.

Биографичните данни съобщи Мартин Борисов.