Крими обстановката в Пернишко

35-годишен е задържан за притежаване на наркотични вещества.


Акцията е проведена вчера, от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник. Органите на реда проверили 35-годишният В.Е. от пернишкото с. Драгичево. Намерени и иззети са стъклен буркан пълен със зелена суха листна маса. Полевият тест показал, че това е канабис. Конфискувани са още над 1, 5 гр. амфетамин, пластмасовото шише с около 9 грама суха зелена листна маса и около половин грам твърдо зелено вещество. В.Е. е задържан за 24 ч. по Закона за МВР.
Започнато е досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал. 3 от НК и работата продължава.

Пернишки и брезнишки полицаи иззеха голямо количество нелегален тютюн.
Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР- Перник, съвместно с колегите им от РУ – Брезник проверили гараж и лек автомобил в гр. Брезник, собственост на 69-годишният Г.П. От гаража са иззети 3 пакета, съдържащи суха кафеникава листна маса, а от автомобила един пакет със специфичен мирис на тютюн.
Образувано е досъдебно производство и действията по разследването продължават.

33-годишен е задържан по подозрение за кражба.
Престъплението е извършено вчера през нощта, когато била разбита вратата на мазе на ул. „Бл. Гебрев“ в пернишкия кв. „Изток“ и откраднати множество медни проводници. След подадения сигнал, служители от Второ РУ задържали 33-годишен мъж от областния град, за когото има данни, че е извършил кражбата. Наложена му е полицейска мярка за срок от 24 ч. и действията по разследването продължават.

Фургон е горял в пернишкия кв. „Калкас“.
Вчера сутринта, в Първо РУ – Перник бил подаден сигнал, че е изгорял фургон в местността „Мало бранище“ на кв. „Калкас“. Причината за пожара не е установена.
Започнато е досъдебно производство и работата продължава.