Ден на отворените врати в Административен съд-Перник

Административен съд – Перник кани граждани, ученици и студенти на 16 април 2018 г. от 10 до 16ч. да вземат участие в инициативата

„ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ В АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – ПЕРНИК”

Предвидени са множество прояви за всички, които имат интерес към организацията и работата на съда.
За посетителите е организирана информационна обиколка на службите на Административен съд – Перник, в която ще имат възможност да разгледат съдебните зали, деловодства и архиви на съда, както и да се запознаят с работата на съдиите и администрацията.
От 12:00 ч. в Зала №10 ще се проведе беседа с ученици от 4-и клас за основните права и свободи, провъзгласени в Българската Конституция и ще се представи филм за създаването на Търновската Конституция, с което ще отбележим 139 години от приемането й.
В 13:00 ч. председателят на Административен съд – Перник ще награди победителите в конкурса за есе за ученици от 8-и до 12-и клас на средните училища в град Перник на тема “Българската Конституция – моята гордост и моето притеснение“.
Денят на отворените врати ще продължи с инициативата „Председател на Административен съд – Перник за един ден“, в рамките на която млади хора от средните училища на град Перник ще имат възможност да участват в случайното разпределение на административни дела, както и да се запознаят с ежедневния доклад на един административен съдия.
На телефони 076/686 333 и 0886 575 788 може да уговорите час за посещение или да получите отговор на въпроси, свързани със събитието.