Престъпленията от последните 24 часа

Перник. Служители от Второ РУ задържаха криминално проявен за извършен от него грабеж.


Вчера, в районното управление се оплакала 41-годишна жена, че мъж й отнел портфейл, в който имало 400 лева и други вещи. Това се случило около обяд, в баничарница, на ул. „Архитект Йордан Миланов“ в областния град. Извършителят издърпал портфейла и избягал. Полицаите блокирали района и много бързо белезниците щракнали около ръцете на криминално проявения Ю.Х./43 г./ от гр. Перник. Мъжът е задържан за 24 ч. по Закона за МВР.
Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

Радомир. Радомирец ще отговаря за шофиране на нерегистриран мотопед.
На 22 април, в гр. Радомир бил проверен мотопед „Сузуки“, управляван от местния жител М.А./57 г./ Органите на реда установили, че превозното средство не е регистрирано по надлежния ред в Р. България. М.А. е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Брезник. Брезнишка рецидивистка се изправя пред съда за измама.
През месец януари тази година, 42-годишната Г.И., без да има юридическо образование се представила за адвокат от името на известна кантора в столицата и въвела в заблуждение 29-годишна жена от софийското с. Гурмазово. Връзката между двете жени се осъществила през интернет. Потърпевшата имала нужда от юридическа консултация и дело за бащинство и издръжка на дете. Г.И. поела ангажимент да я представлява и получила авансово за това сумата от 2000 лева. Когато разбрала, че нещата не вървят, подала сигнал в полицията. Органите на реда провели множество действия по започнатото разследване. 42-годишната жена е привлечена като обвиняема и й е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Осъждана е за подобно престъпление с влязла в сила условна присъда.
Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Брезник.