Весел Гергьовден

Много веселие и настроение завладя Пернишко на Гергьовден.

Жителите и гостите на кв. “ Бела вода“ и селата Богданов дол, Радуй и Вискяр бяха поздравени за празника от кмета на Перник Вяра Церовска и нейния екип, както и народният представител д-р Александър Александров.
„На този ден църквата чества подвизите на Свети Георги Победоносец, а именниците празнуват Гергьовден. На 6 май отдаваме почит и към паметта на онези български войни спечелили много битки и отдали живота си в името на свободата и независимостта на България. Пожелавам на всички много здраве, добро настроение и повече духовност“, сподели кметът Вяра Церовска.
Тя и екипът й се забавляваха на празничната програма, която беше представена в Богданов дол. Към празника се присъединиха и кметове на населени места.
Всяка година на този ден на поляната край селото излизат всички жители, прииждат и гости, защото забавлението си струва. Празникът протича с много песни, хора и веселие. Неизменна част от него са чевермето, разбира се и традиционния премуз. Атракция за всички е и киноложка изложба, която събира на едно място различни породи кучета.
За доброто настроение на жителите и гостите допринесоха танцови ансамбли от Радомир. Казани с курбан бяха приготвени в кв. Бела вода и село Вискяр, а преди това там се проведоха и празнични литургии. Местните разкриха рецептата за вкусната гозба пред гости, които бяха силно впечатлени.
В село Радуй също се бяха събрали много местни и гости, които празнуваха заедно Гергьовден. Музиканти и певици повдигаха градуса на настроението.