Браво! Пенка Иванова – Учител на годината

Преподавателката по история и география в в пернишкото основно училище „Св. Иван Рилски“ Пенка Иванова стана носител на приза „Учител на годината“. Тя е сред 27-те учители, които получиха наградата от Синдиката на българските учители на празника на светите Братя Кирил и Методий за професионализъм, отдаденост и новаторство.

Тази година в авторитетния конкурс кандидатстваха над 250 учители и директори от цялата страна. Всички отличени учители ще бъдат поканени на приема за 24 май, организиран от Президента, както и ще получат значката „Неофит Рилски“ от Министерството на образованието и науката.

По повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, преподавателите ще получат допълнително възнаграждение, обяви на церемонията просветният министър Красимир Вълчев.

От Синдиката на българските учители настояват предвиденото увеличение на учителските заплати от 2019-та да влезе в сила със задна дата от първи октомври тази година и то да бъде в размер от минимум 18%.