Кметът на Радомир даден на Специализирания съд

Окръжна прокуратура в Перник внесе обвинителен акт в Специализирания наказателен съд срещу кмета на община Радомир Пламен Алексиев и зам.-кмета Любка Димитрова.


Алексиев е обвинен за това, че на 10 декември 2015 г., в качеството си на длъжностно лице се е разпоредил с бюджетни средства в размер на 39 835.11 лева в нарушение на Закона за публичните финанси. Парите са били целева субсидия за капиталови разходи, предназначена за изграждане и основен ремонт на общински пътища. Те обаче не отиват по предназначението, а за ремонт на общински улици в Радомир.
От деянието са настъпили вредни последици за държавата, изразяващи се в неремонтиране на път Радомир – хижа „Орлите” и на път Радомир – с. Друган (подстанция „Червена могила”), както и създаване на нагласа за недоверие на гражданите към държавата и функциите на финансовите й системи, твърди обвинението.
Зам.-кметът Димитрова е обвинена за това, че в качеството си на длъжностно лице – изпълняващ длъжността кмет, е съставила официален документ с невярно съдържание – протокол за установяване завършването и за заплащане на строителни и монтажни работи (СМР). В него са удостоверени неверни обстоятелства, а именно, че са извършени СМР за ремонт на път Радомир – с. Друган (подстанция „Червена могила”), на стойност 20 900 лева вместо реално извършени СМР на същия път за сумата от 1064.89 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 − twelve =