Пуснаха под домашен арест  участник в обир на банкомат  

Участник в обира на банкомат в Сапарева баня беше пуснат под домашен арест, съобщиха от прокуратуата.  С определение на Окръжен съд – Кюстендил е била изменена мярка за неотклонение на К.М. от  „задържане под стража“ в по-леката  „домашен арест“. 

 Той е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че около 3.20 часа на 9 ноември 2017 г., в Сапарева баня от офис на банка ДСК ЕАД на ул. „Княз Борис I“, заедно с Кр.Й., Т. Б. и Г. Д. отнели сейф, съдържащ касета със сума в размер на 9 000 лева.
За извършване на кражбата била разрушена преграда, здраво направена за защита на имота. Взривена е вратата на АТМ-устройство.

К.М. е бил задържан заедно с Кр. Й. на 22 януари 2018 г. в Перник, като им е била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.
На 27 април 2018 г. на съдебно заседание в Районен съд – Дупница е разгледана молба от  К. М.  за изменение на мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета по повдигнатото му обвинение,  но е  била оставена без уважение. В законоустановения срок К. М. е обжалвал определението на Районния съд пред Окръжен съд – Кюстендил, който е изменил наложената му мярка за неотклонение от „задържане под стража“ в „домашен арест“. Определението на съда не подлежи на обжалване и протест.