Новините от полицията

Млад мъж бе задържан от служители на 02 РУ Перник за шофиране след употреба на наркотични вещества.
Сряда, около обяд 13,30 ч. в местността „ Ладовица“, в района на бензиностанция „Лукойл‘‘ патрулен екип на 02 РУ Перник спрял за проверка лек автомобил ‘’Фолксваген Голф‘‘ с пернишка регистрация. Оказало се, че 18 – годишния му водач – С. И. от град Перник управлява МПС под въздействието на наркотично вещество – кокаин. Задържан е за 24 часа с полицейска заповед. Образувано е бързо полицейско производство и работата по случая продължава.

 51–годишен столичанин застава пред „Темида“ за кражба от вила в брезнишкото село Видрица.
На пети април, тази година в дежурната част на РУ Брезник е подаден сигнал, че от вила в село Видрица, неизвестно лице е извършило кражба на множество шлосерски инструменти, бормашина „Енхел“, приемник за цифрова телевизия, LED – телевизор “ Сrown“- 40 инча и други вещи. Престъпното посегателство е извършено в периода 15 март – 5 април тази година, когато вилата била необитаема. Брезнишките криминалисти реагирали незабавно и започнали разследване на случая по горещи следи. Не след дълго усилията им дали резултат и белезниците щракнали около китките на 51 – годишен мъж от град София – непознат досега на органите на реда.
Привлечен е като обвиняем. Работата по случая продължава съвместно с Районна прокуратура – Брезник.

36 –годишен перничанин е задържан вчера от служители на РУ Брезник за управление на МПС под въздействието на алкохол.
Вчера рано сутринта, около 00,45 ч., в китното брезнишко село Садовик е спрян за проверка л. а. ‘’Фолксваген Поло ‘‘с пернишка регистрация и водач С. Н. на 36 години от град Перник, за когото шофирането в нетрезво състояние не е първо подобно провинение.
При извършената проба за употреба на алкохол с техническо средство алкотест „Дрегер 7410“, служителите на реда констатирали 2,45 промила алкохол в кръвта на лицето. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан за 24 часа с полицейска заповед.
Образувано е бързо полицейско производство и работата по случая продължава.