Браво!

Перничанин е сред отличниците на престижен колеж в Чикаго, съобщава от САЩ Николай Василев.


Двама са българите, завършили с най-високия бал – с латинското наименование „Summa Cum Laude“, елитния колеж „Елмхърст“ в Чикаго. Диан Иванов и Моника Евдокимова са между 40-те най-добри абсолвенти с успех между 3,900-4,000 точки, от близо 1000 завършили. Двамата са единствените българи от випуск 2018. Те завършват един и същ факултет по биология.
Моника Евдокимова е от Дупница. Тя идва в САЩ на 4-годишна възраст със семейството си. Изкарва цялото си образование в Америка. Тя е избрала да продължи следването си в докторска степен за биомедицина в университета Лайола, от тази есен.
Перничанинът Диан Иванов е син на бронзовия медалист от световно първенство Стойчо Иванов. Бърза помощ или педиатрична онкология са следващата цел на Дидо. Неговата тога се отличаваше от останалите студенти с многоцветните символични въжета на благотворителните организации, в които през следването си е вършил обществено полезна дейност.
През последните две години Дидо е избиран за най-добър студент от факултета по биология, който наброява около 250 учащи се. В социалните мрежи на страницата на колежа неговите състуденти го наричат безспорен лидер и водач.
Уилището „Елмхърст колидж“ е създаено през далечната 1871 година. За 2017 година колежът е избран за най-добър в САЩ от списание „Форбс“. До момента в него са завършили 147 випуска. Десетки известни личности в различните сфери на живота са учили в „Елмхърст“. Едни от тях са ММА боецът от UFC Рикардо Ламас, поетът Ране Аройо – реципиент на залата на славата по литература, композиторът Дъг Бийч – носител на награда Грами и още много други.