Мазилка от битовия комбинат едва не претрепа дете

Мазилка от рушащата се сграда на някогашен битов комбинат в Перник едва не претрепа дете. Момче на 13 години минавало покрай постройката,

когато голямо парче от мазилката се откъртило, разбило се в козирката на първия етаж и по-малък отломък го ударило по главата. За щастие детето не е пострадало тежко, но сградата не се поддържа, руши се и е опасна.
При всеки по-силен вятър падат стъкла и мазилка. На високите етажи има циментови греди, които са счупени на две и е въпрос на време да паднат, притесняват се перничани. Многократно са подавани сигнали до общината, но мерки не са предприемани.
След случая с удареното дете от общинската администрация са уточнили собствениците на призрачната сграда и са са ги издирили. Оказало се, че собственици на пететажната сграда са шест фирми и четири физически лица. През годините там се помещаваха шивашки цех и други производствени звена и ателиета за услуги, но сега работи само партера, където има магазин за авточасти.
Кметът на Перник Вяра Церовска вече е издала заповед за обстоен оглед на сградата и е назначила комисия. Проверката ще бъде на 3 юли.