Разпоредиха комплексна проверка на частен инсинератор

Комплексна проверка на частен инсинератор в пернишкия квартал „Бела вода“ разпореди областният управител Ирена Соколова. Жители на квартала сигнализираха миналата седмица, че в района на рудник „Бела вода” работи екарисаж, от който се носят неприятни мизирми.


Хората настояха дейността на съоръжението да бъде преустановена и започнаха да събират подписка. Става дума за инсинератор за унищожение на мъртви животни, който е преместен от землището на радомирското село Владимир, след като в селото се създало напрежение.
Областният управител на Перник Ирена Соколова се е самосезирала от изнесената в социалните мрежи информация и свика проверка и работна среща с участието на ангажираните с проблема институции. Соколова обясни, че по отношение на законността и рентабилността на съоръжението няма никаква забележки. „Изискала съм доклади от всички институции, среща с директора на фирмата“, каза Соколова и обяви, че ще бъде направена комплексна проверка, когато има дейност в инсинератора, за да може да бъде взето и окончателно решение.