Новини от полицията

Полицаи иззеха над 30 грама канабис.

Акцията е проведена на 05 юли, от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност “ при ОДМВР – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил Опел „Астра“ в пернишкия кв. „Тева“.

Вътре била намерена и иззета над 30 грама суха зелена листна маса, която при направения полеви тест реагирала на марихуана. Автомобилът е собственост на 19-годишно момиче от гр. Перник, а е управляван от 20-годишният К.Ж. с постоянен адрес столицата, но в момента пребиваващ в областния град. Двамата са били задържани за 24 ч. с полицейска мярка. Младежът е познат на органите на реда. Осъждан е, с влязла в сила присъда за притежаване на наркотици. Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

Три килограма нелегален тютюн иззеха служители на Икономическа полиция.

Спецполицаите атакували жилище в пернишкия кв. „Христо Смирненски“. Вътре били намерени и иззети 3 килограма нарязан тютюн без акцизен бандерол. Собственичка на имота е жена, която е залавяна и друг път с акцизни стоки без бандерол. Предстои установяването й и провеждане на необходимите действия по разследването. Образувано е досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК.

41-годишен ще отговаря за шофиране на автомобил в нетрезво състояние.

На 14 юли тази година, на ул. „Олег Кошевой“ в областния град бил проверен Опел „Вектра“, управляван от 41-годишният Д.Й. от гр. Перник. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени над 1, 2 промила. Анализът на кръвната му проба показал 1, 43 промила. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Лек автомобил е горял в Перник.

Огънят лумнал вчера, около 14, 20 ч., на автомагистрала „Струма“. Пламнал Нисан „Примера“ със софийска регистрация. Причината е техническа неизправност. Изгорял е двигателния отсек. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.