Градски вести Перник

Приключва обновяването на двора на „Минния техникум“

Областният управител на Перник Ирена Соколова провери обновяването на училищния двор на професионалните гимназии по минна промишленост и облекло и туризъм в Перник. За перничани сградата е позната като „Минния техникум“.
По трансграничен проект се възстановява и модернизират спортната площадка и зоните за отдих в двора на сградата, където се помещават двете гимназии. Това е вторият проект, по който работи Областна администрация – Перник по програмата ИНТЕРРЕГ – ИПП за трансгранично сътрудничество България – Сърбия със стойност на строително-възстановителните дейности 221 566 евро.

„Финализираме проекта до месец. Той ще позволи на учениците от двете училища да разполагат със собствена база за спортуване и отдих. Дворното място, което не е ремонтирано и подобрявано в последните 30 години, добива съвременен облик и ще съчетае в едно мини футболно игрище, комбинирана площадка за волейбол и баскетбол, фитнес на открито, лекоатлетическа писта със специфична настилка и паркинг”, сподели Соколова.

По проекта са извършени дейности по отстраняване на опасни дървета, клони и дънери, премахване на остатъци от стария строеж, положена е грижа за дървесните видове в рамките на училищния двор и около него. Предстои подмяната и на оградата на площадката, която на места е липсвала, както и на осветлението.

Официалното откриване на съоръжението ще се състои на 2 октомври, а на 24 и 25 октомври на новото игрище ще се проведат спортни срещи между отбори от училища от община Перник и община Цървени кръст (Сърбия).