Браво

Перничанка стана царица на виното в Хисарско. На пищно събитие, което даде началото на гроздобера в хисарското село Старосел, бе избрана вестителката на плодородието и добрия урожай. За Царица на виното тази година журито излъчи 19-годишната красавица Бояна Ацева. Новата Царица е от Перник, учи

право в Нов български университет и от 12 години се занимава с класически балет, съобщава Blitz.bg.
Празникът за Старосел събра в едноименната винарска изба много любители на виното и красотата, а също така и на древната история. Старосел е известен с открития през 2000-а година Тракийски култов храм, а във самата винарна има умалено копие на откритието на покойния вече д-р Китов.
Седем красавици се състезаваха за титлата Царица на виното. Те дефилираха в три тура. Журито, част от които бяха шестата по красота в света Жени Калканджиева и известната пиар и тв водещ Ива Екимова, се спряха на момичето с най-чаровната усмивка и най-бързите нозе. По традиция Царицата игра ритуален танц в каменно корито върху грозде, а после отпи първата глътка от новото вино. Управителят на Комплекс за винен и СПА туризъм „Старосел” Теодора Тренева й връчи лентата и венеца – символ на плодородието и гроздобера на победителката. Празникът продължи с българско хоро, което поведе Бояна Ацева.