Новини от полицията

38–годишен криминално проявен мъж ще отговаря пред „Темида“ за кражба от бившия битов комбинат в гр. Брезник.


В началото на месец май, тази година в светлата част на денонощието, патрулен екип на РУ Брезник забелязал съмнителен мъж, който превозвал в ръчна количка метални детайли. При извършената проверка се оказало, че това е 38 –годишеният И. М. – „стар познайник“ на брезнишките полицаи с множество извършени кражби, за които изтърпявал условни и ефективни наказания. Установено било, че превозваните от лицето детайли са предмет на престъпно посегателство от бившия битов комбинат в града.
Привлечен е като обвиняем. Взета му е мярка за неотклонение. Работата по случая продължава съвместно с Районна прокуратура – Брезник.

Дърводелска работилница горя тази вчера в село Сирищник.
Пламъците лумнали вчера сутринта, около 10,00 ч. в сграда, използвана като дърводелска работилница в село Сирищник, община Земен. В последствие огънят се разпространил и на покрива на близонаходящата се къща. Огнеборците реагирали мигновено и загасили пожара. В резултат от него е изгоряла работилницата, заедно с намиращите се в нея дърводелски машини и ел. инструменти, както и основната покривна конструкция на къщата. Няма пострадали лица. Причините за произшествието са в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава съвместно с Районна прокуратура Радомир.

Поредния шофьор, управлявал МПС под въздействието на алкохол е установен от служители на 02 РУ – Перник вчера.
Вчера следобед, около17,30 ч., в квартал „ Църква“, патрулен екип на 02 РУ Перник спрял за проверка л. а. ‘’Опел Вектра‘‘ с пернишка регистрация и водач К. М. на 52 години.
При изпробването му с техническо средство било установено, че управлява автомобила си след употреба на алкохол – 2,05 промила концентрация на алкохол в кръвта . Отказал е кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за 24 часа с полицейска заповед. Образувано е бързо полицейско производство и работата по случая продължава.