Селско читалище в обновена сграда

Завърши ремонтът на сградата на читалище „Пробуда“ в пернишкото село Драгичево. В обновяването са инвестирани 250 000 лева, отпуснати от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.


Лентата на обновения културен дом прерязаха кметът на Перник Вяра Церовска и кметът на селото Виктор Викторов.
„Щастлива съм, че днес тази хубава сграда посреща творците на село Драгичево. Сигурна съм , че ще бъде изпълнена с много музика, песни и танци. Доказателство за това са успехите на момичетата и момчетата, които са показали таланта си на множество фестивали и конкурси“, сподели кметът Вяра Церовска и приветства ръководството на читалището.
„Сградата е с подменена покривната конструкция и изцяло е ремонтирана отвътре и отвън, подменен е водопровода, електрическата инсталация, както и подовите настилки във всички помещения, залата и библиотеката“, коментира кметът Виктор Викторов и пожела на всички самодейци да са здрави , позитивни и усмихнати , да съхраняват традициите и пазят направеното за идните поколения.
„Културното средище в селото беше едно от пострадалите при земетресението през 2012 година и беше забранено за ползване от компетентна комисия“, припомни читалищният секретар Людмила Филипова и не скри вълнението си, че самодейците и читателите заслужават тази нова сграда.
Сред акцентите на програмата беше и наградата на най-малкия жител на селото Виктория Цветкова, която е на 40 дни.
На празника не липсваше и доброто настроение, което беше повдигнато от чаровната и талантлива изпълнителка на народни песни Валерия Момчилова и невероятните изпълнения на „Майсторите на танца“.