Подредиха изложба след пленер

Участниците в 21-то издание на международния пленер „Арт студио Рударци“ представят своите произведения в галерия „Кракра“ в Перник. 

Творбите бяха представени тази вечер, а по традиция кметът Вяра Церовска откри изложбата.
„Аз ви благодаря, че за пореден път направихте Перник цветен, красив и различен. Възхитена съм от картините, които виждам. Мисля, че градът ни е гостоприемен домакин и се надявам да бъдем пак заедно догодина“, е казала кметът на Перник Вяра Церовска пред творците при откриването на изложбата. Тя е изразила специална благодарност на директора на галерията Елена Темелкова за перфектната организация и за всичко, което прави, за да го има в Перник този живот, който е изключително важен за всички нас. Елена Темелкова пожела на всички участници здраве, вдъхновение и да останат с прекрасни впечатления от България. От своя страна те изказаха благодарности за топлото посрещане и отношение.
В творческа среща, която всяка година минава под наслов „Перник – дух и колорит“ се включиха художници от Русия, Италия, Полша и Турция, както и пернишките майстори на четката Даря Евтимова и Людмил Веселинов. За арт организатор на събитието беше гласувано доверието на Валентин Топалов, който е председател на регионалната структура на Съюза на българските художници в Перник.