Откриха най-новия пернишки парк – на предизвикателствата

Кметът на Перник Вяра Церовска и регионалният министър Петя Аврамова прерязаха лентата на най-новия пернишки парк на предизвикателствата.


„Щастлива съм, че в седмицата на Перник, когато е празникът на града, откриваме най-атрактивния Парк на предизвикателствата“, сподели кметът Вяра Церовска. „Той е увеселителен, разнообразен със своите зони, които заедно с Централния градски парк, който изцяло сме обновили и заедно с прекрасния Западен парк, намиращ се в непосредствена близост, ще дадат възможност на перничани и гостите на града да имат много места за отдих, почивка и изяви, развлечение и разговори. Тук има много интересни места, в които всяка възрастова група ще намери своето място. Честит празник, перничани, това е за доброто развитие на нашия град“, каза още Церовска.
„Искам да поздравя кмета на Община Перник и нейния екип за тяхната иновативност, в подбора на проектите и мисленето, с което превръщат Перник в един модерен европейски град. С 22 млн. лв,, които се влагат в социална, образователна, административна и пътна инфраструктура, в облагородяване на градската среда по ОП „Региони в растеж“, Перник ще се превърне в едно по-привлекателно и модерно място за живеене. Желая много здраве и успехи на целия екип в бъдещите реализации на идеи и проекти“ , посочи министър Аврамова.
На церемонията присъстваха още целият кметски екип, народният представител д-р Александър Александров, областният управител Ирена Соколова, председателят на ОбС Иво Савов, ръководителят на проекта Иван Искренов , много граждани, както и представители на фирмата, осъществила проекта – ДЛВ. Водосвет отслужиха пропойереите Людмил колев и Борс Котев.
В центъра на парка е изградена сцена, подходяща за различни културни дейности и забавления. В близост до нея е разположена въжена градина на три нива, заедно с кула с вита стълба, със стоманена конструкция „хексагон“. В западната зона на обекта има специални трасета за планинско колоездене. В източната му част, сред съществуващата дървесна растителност, е изградена зона „Търсене на философския камък“. Обособено е място за разполагане на палатки. Там е оформено огнище и пилон за знаме. Три нови детски площадки са също част от зоните за активен отдих, както и специално комбинирано игрище. Навсякъде е осигурен достъп на хора с двигателни проблеми, също и за родители с детски колички. Разбира се, всичко това е обезопасено с инструктори, които ще водят смело жителите и гостите на града по стъпките им, когато решат да опитат своя кураж.
Официалните лица завариха на място много деца и възрастни, които вече се забавляваха. Най-сложното съоръжение се обслужва от специално назначени инструктори. Деян и Ветко са преминали обучение и се грижат за сигурността на децата.
Атракциите са разположени на 20 дка в местността „Войниковец“ над кв. „Драгановец“.

Повече снимки – ТУК.