Новини от полицията  в празничния ден

Нелегален превозвач на пътници е установен в Перник.

На пътен възел „Даскалово“, служители на секторите „Пътна полиция“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник проверили лек автомобил „Фиат“, шофиран от 43-годишният М.Д. от пернишкото с. Планиница. Органите на реда установили, че мъжът превозва шестима човека на цената на билета. Автомобилът е иззет и е закаран на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. На М.Д. ще бъде съставен акт за установяване на административно нарушение от служители на Областен отдел „Автомобилна администрация“ и наложена парична санкция.

Двама са задържани за притежаване на наркотични вещества.
Акцията е проведена вчера, от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник и колегите им от Първо РУ. В района на Автогарата в областния град били проверени столичаните М.Т./29 г./ и 28-годишнят Т.С. У тях били намерени и иззети три плика зелена листна маса, която реагирала на марихуана. По-късно бил проверен имот в с. Еловдол, стопанисван от 29-годишният М.Т. Там е открит един стрък марихуана. В местност в селото е открит още един стрък. Двамата са задържани за 24 ч. с полицейска мярка.
Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

Рецидивист ще отговаря за кражба и опит за кражба.
Задържат е под стража от Пернишки районен съд.
Престъпленията са извършени през месец май и август тази година, когато от автомивка в областния град е откраднат пневматичен гайковерт на стойност около 360 лева и направен опит за кражба от новостроящ се обект на множество електрически инструменти, акумулатори и други вещи на стойност около 3 600 лева. След започнати разследвания е установен извършителя, криминално проявения и осъждан за подобни престъпления А.К./50 г./ от гр. Перник. Привлечен е като обвиняем и му е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Пожари. Два пожара са гасени вчера в Радомирско.
Около 04, 30 ч. бил подаден сигнал за горяща къща в с. Чуковец. Унищожени са 60 кв.м. покривна конструкция, мебели, бяла, черна и компютърна техника и са опушени стените на помещенията. Засегнати са и 5 декара суха трева. Два екипа на РСПБЗН – Радомир потушили пламъците. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети. Причината е в процес на установяване.
Отново къща е горяла в с. Николаево. Това е станало около 14, 30 ч. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожена е около 3 кв. м. покривна конструкция.