Обновиха читалищна сграда

Успешно приключи ремонтът на сградата на местното читалище „Пробуда“ в пернишкия кв. „Бела вода“. Жителите на квартала не могат да скрият радостта си от новата придобивка.

Те изказаха специална благодарност за съдействието и отговорността на кмета на Община Перник Вяра Церовска и кмета на населеното място Стефан Давидков. Средствата за ремонтните дейности са 346 000 лв. с ДДС и се отпускат от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.
Всички помещения в културната институция вече имат нов облик. С нов и приветлив вид са репетиционната зала, библиотеката, читалнята и детската градина, която се помещава в нея. В рамките на ремонта сградата е санирана, укрепени са стени и са подновени подовата настилка, ВиК и електрическата инсталация . Проектът включваше и изграждане на две тоалетни, както и подмяна на част от покривната конструкция. Направена е специална площадка и са изградени алеи около читалището.
Кметът Вяра Церовска поздрави жителите и гостите на квартала, както и изпълнителя на проекта.
„ Радвам се, че в „Бела вода“ нещата едно по едно се случват. Тук сега искам да кажа, че предстои да започнат и ремонтни дейности на читалищата в Кралев дол, Рударци и Кладница. Те ще се реализират в близките няколко месеца. Надявам се заедно да успеем и да ги направим по този хубав начин“, сподели кметът Вяра Церовска.
Гости на откриването бяха още зам.-кметовете Владислав Караилиев и Севделина Ковачева, кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов и директори на културни институции. Всички бяха поздравени със специална програма от малките възпитаници на детската градина.