Въоръжен перничанин опита да влезе в президенството

Въоръжен 71-годишен мъж се опита да влезе в президенството в понеделник вечерта. Оказа се, че това е един от известните в близкото минало пернишки бизнесмени Сашко Димитров-Шико. Мъжът дошъл на входа на президентството и поискал среща. От Националната служба за охрана са оценили държанието му като агресивно и още на входа е бил проверен.

Още на момента той е задържан. У него е било открито законно притежавано оръжие. Не е бил допуснат да влезе в сградата. Мъжът е бил предаден на жандармерията и отведен в Първо районно управление, разказаха от НСО. Над 2 часа служители на МВР са претърсвали жилището му в Перник. Задържаният е собственик на четири фирми, занимаващи се със строителна и охранителна дейност.

През 2002 година на бензиностанция, свързана с неговия бизнес, той убива при самоотбрана мъж. До инцидента се стигнало след забележка към него и негови познати да не пречат на идващите коли. По време на скандала тримата се нахвърлили върху Димитров, а той извадил пистолет и стрелял предупредително във въздуха. Последвала борба, при която  произвел още два изстрела, с единия от които ранил мъжа, който по-късно починал в болницата.