Ирена Соколова и архимандрит Никанор личности на 2018 г. в Перник

Областният управител на Перник  Ирена Соколова и игуменът на Църногорската света обител архимандрит Никанор бяха обявени за личности на 2018 г. в Перник. Това стана на традиционната церемония по обявяване на отличените перничани  с принос към града  и региона на местния вестник „Съперник“. Събитието се провежда за девета поредна година, а три години е и в партньорство с работодателската организация КРИБ-Перник с председател Георги Милев.
В категорията „Агенция за недвижими имоти“ наградата отиде при фирма „Тера Булгари“, в категорията „Спорт“ беше отличен волейболистът Тодор Скримов и отличието получи неговата майка.
В категорията „Бизнес“ призът беше присъден на директора на завод Електрик  в Радомир Емил Николов, получен от негов представител.   В областта на културата беше отличена световно известната писателка от Перник Здравка Евтимова. Отличие като личност на годината в областта на политиката беше връчено на зам. кмета на Перник Денислав Захариев, а в областта на медиите – на експерта за връзки с обществеността в община Перник Станислава Антова. 
Телевизия „Кракра“ връчи своя грамота и плакет на народната певица Сорина Богомилова за цялостен принос в опазване на културното наследство и фолклора. 

Отличието на архимандрит Никанор е за принос в духовната сфера и домакинството на Църногорския събор. той подчерта, че като монах не би трябвало да е съблазнен от подобни отличия, но сърцето не му позволи да огорчи организаторите с отсъствието си. Той сподели и някои от инициативите на манастирското братство, за които ще разчита на подкрепата на бизнеса. 

Игуменът на Църногорската света обител подари на КРИБ-Перник копие на чудотворната икона на Пресвета Богородица Всецарица. 

Ирена Соколова стана “Личност на 2018 г.” в Перник  за цялостната си  обществена и политическа дейност.

“Тази награда е признание за мен, защото оценява работата ми през настоящата година и преди това, но не я приемам като притежание, а като претенция. Най-важното в ежедневните ми усилия е да постигам резултата, който преценявам като удовлетворяващ, а позитивизмът, силната енергия, професионализмът и прекрасния екип, който имам, са моите аватари“, каза Соколова. Тя  завърши словото си  с думите на Марк Уорнър: „Успехът се дължи на много неща – на късмет, на упорита работа, на подкрепа и съвети от приятелите. Но най-вече се дължи на едно нещо – да продължиш да ставаш, дори и ако си паднал.“

Повече снимки от събитието – ТУК.