От полицията съобщават

Трима са задържани за незаконен добив на въглища.

                   Акцията е проведена на 13 януари, от служители на Първо РУ – Перник. Органите на реда установили незаконно копаене на въглища на около 500 мета от ул. 17-та, в кв. „Рудничар“. На място са установени и задържани 33-годшишен мъж и двамата непълнолетни, на 14 и 15-годишна възраст. До мястото са намерени и конфискувани 25 чувала въглища, които са предадени за отговорно пазене на Община Перник. Тримата са били задържани, разпитани и освободени.

                   Започнато е досъдебно производство по чл. 240 „а“ от НК и работата продължава съвместно с прокуратурата в областния град.

                   Няколко човека се изправят пред правосъдието за различни престъпления.

                   Радомирец ще отговаря за шофиране на автомобил под въздействието на дрога. На 26 октомври миналата година, в гр. Радомир бил проверен лек автомобил „Ауди А6“, управляван от 21-годишнят Л.М. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за амфетамин и канабис. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

                   25-годишен ще бъде съден за притежаване на марихуана. На 06 декември миналата година, криминалисти от Второ РУ претърсили апартамент в пернишкия кв. „Изток“, обитаван от 25-годишният М.Д. от областния град. Вътре било намерено и иззето пакетче, съдържащо суха зелена листна маса с тегло 1, 32 гр. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

                   Пиян перничанин се изправя пред Темида. Престъпното деяние е станало на 15 декември миналата година, на ул. „Ю. Гагарин“, в областния град. Лек автомобил „Хюндай“, управляван от 46-годишният Е.В. блъснал спрял на пешеходна пътека и изчакващ да премине 16-годишно момче Фолксваген „Поло“. Така от удара полото тръгнало напред и блъснало момчето. Непълнолетният се отървал със счупен нос и охлузвания. Е.В. е привлечен като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК и работата продължава.

                   Отново пиян застава пред съда. На 26 декември миналата година, на главен път Е-79 самокатастрофирал в крайпътна канавка лек автомобил „Волво“, шофиран от 47-годишният В.Е. от гр. Перник. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2, 50 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

                   63-годишна перничанка ще отговаря за документно престъпление. Д.В. изготвила рецептурни бланки, в които бил положен подпис за магистър фармацевт, без да има право на това. При доказване на вината й, я заплашва наказание „лишаване от свобода“ до 3 години. Привлечена е като обвиняема и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

                   Пожари. Два пожара с материални загуби са гасени от пернишките огнеборци през почивните дни.

                   На 12 януари, около 04, 30 ч. пламнал магазин за хранителни стоки в с. Драгичево. Причината е неправилно ползване на отоплителен уред. Унищожени са бяла, черна и компютърна техника и мебели в локала. Няма пострадали и хора и нанесени други материални щети. Два екипа на пожарната в Перник ликвидирали последствията от огъня.

                   На следващия ден, около обяд възникнал пожар в лек автомобил, в пернишкия кв. „Проучване“. Техническа неизправност довела до унищожаване на предната част на возилото. И при този случай няма пострадали хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 − 5 =