Грабеж в газостанция – новини от полицията

Петима ще бъдат съдени за различни престъпления.

                   21-годишен радомирец е привлечен като обвиняем за отглеждане на наркотични вещества. На 05 ноември миналата година, на ул. „Витоша“ в областния град е проверена къща, обитавана от 21-годишният А.А. Вътре били намерени и иззети 6 стръка зелена листна маса с различни размери, топка  зелена листна маса с тегло около 10 гр. и 2, 58 гр. семена. Младежът ще отговаря по чл. 354 „в“, ал. 1 от НК. При доказване на вината му в съда го заплашва наказание лишаване от свобода от 2 до 5 години и глоба от 5 до 10 хиляди лева.

                   Непълнолетен се изправя пред Темида за кражба. Престъплението е извършено на 22 януари тази година, когато от района на товарна гара в гр. Перник били откраднати метална кутия и дроселов трансформатор. В резултат на непрекъснатата работа и проведени множество действия по разследването от служители на Първо РУ е установено, че деянието е извършено от 17-годишно момче от областния град. Привлечен е като обвиняем и работата продължава.

                   Перничанин ще отговаря за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. В края на миналата година, в гр. Перник е проверен лек автомобил Рено „Меган“, управляван от 37-годишният В.М. При изпробването му с техническо средство са отчетени 1, 42 промила. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

                   С 1, 76 промила алкохол в кръвта е управлявал автомобила си 47-годишният Б.Й. от гр. Перник. Мъжът бил проверен на 12 декември минала година, на ул. „Д. Благоев“ в областния град. Привлечен е като обвиняем и действията по разследването продължават.

                   24-годишен е управлявал автомобил под въздействието на дрога. На 05 ноември миналата година, на автомагистрала „Струма“, в района на кв. „Църква“ е проверен лек автомобил „БМВ“, управляван от 24-годишният Д.Б. от областния град. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за канабис. Привлечен е като обвиняем и работата продължава.

                   Грабеж на газостанция е извършен в Перник.

                   Вчера през нощта, около 02, 30 ч., на тел. 112 е подаден сигнал за извършен грабеж на газостанция в областния град. По данни на служителка от станция, две маскирани лица са проникнали в помещението на касовата зона  през незаключена врата и след отправена заплаха са отнели сумата от около 2 700 лева, представляваща оборота. Извършен е оглед на местопроизшествието от служители на ОДМВР – Перник. Започнато е досъдебно производство по чл. 198 от НК и работата продължава.

                   Три бързи производства са започнати през почивните дни. 

                   С 1, 91 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си марка Опел „Астра“ перничанина В.С./43 г./ Мъжът бил проверен на 20 януари, половин час след полунощ, на ул. „Бл. Гебрев“ в областния град. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

                   46-годишен радомирец е задържан за шофиране на автомобил под въздействието на алкохол. М.Г. бил проверен на 20 януари, в с. Долни Раковец, управлявайки Фолксваген „Пасат“. При изпробването му с техническо средство са отчетени 2, 00 промила. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

                   Млад перничанин е шофирал автомобил под въздействието на дрога. На 20 януари, около 01, 30 ч., в с. Рударци бил спрян за проверка лек автомобил, управляван от 23-годишният М.Л. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за канабис. Взета му е кръвна проба и е задържан за 24 ч.

                   Работата по документиране на случаите продължа.

                  Складово помещение в къща е горяло в гр. Радомир.

                   Огънят тръгнал на 19 януари, около 20, 00 ч., на ул. „Подполковник Константин Цанков“. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са дърва за огрев, въглища, както и опушени стените на сградата. Няма пострадали хора. Къщата като цяло е спасена от един екип на пожарната в Радомир.