Кражба от храм и други новини от полицията

Кражба от православен храм е извършена в пернишкото с. Драгичево.

Престъплението е станало в периода 16, 00 ч. на 20 януари, до 13,00 ч. на следващия ден. Неизвестен, счупвайки малко странично дървено прозорче е проникнал в светата обител и са откраднати неустановен брой парични средства от кутиите за дарения.  Извършен е оглед на местопроизшествието от служители на Второ РУ. Започнато е досъдебно производство.

                   22-годишен ще бъде съден за съжителство с малолетна.

Случаят е установен в средата на миналата година. 22-годишният Н.К. от гр. Перник заживял на съпружески начала с момиче не навършило 14-годишна възраст. В хода на започналото разследване е установена по безспорен начин вината на Н.К. и е привлечен като обвиняем по чл. 191, ал. 3 от НК. Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Жител на брезнишко застава пред съда за управление на автомобил без книжка.

 На 07 декември миналата година, в с. Велковци бил проверен лек автомобил „Фиат“, шофиран от 44-годишният Д.Б. от с. Селищен дол. Органите на реда установили, че управлява в срока на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „в“, ал. 1 от НК и работата продължава.

            Сграда на бивше училище е горяла в Перник.

                   Сигнал за пожара е подаден около 21, 10 ч. снощи, в пожарната и Първо РУ.  Три екипа на РСПБЗН – Перник пристигнали на място. Благодарение на бързата намеса на огнеборците са нанесени незначителни материални щети на школото. Обгоряла е малка част от коридора на партерния етаж. Причината не е установена. Започнато е досъдебно производство.