Незрящ перничанин представя дебютен роман

Дебютният роман „Феникс“ на незращия перничанин Иван Янев ще бъде представен на 12 февруари в Двореца на културата в родния му град, съобщи общинският пресцентър. 
Иван Янев е роден в Перник през 1977 г. Като дете е живял в Батановци и в Перник. В Софийски университет „Св. Климент Охридски“ е разработил и защитил докторска дисертация на тема „Външната политика на България през Втората световна война в българската историческа литература /1938-1944/“. Автор е на множество книги и статии за история, политика, спорт, хора с увреждания и др.
Романът „Феникс“ разгръща въпроса с бежанците у нас, евтаназията като морален казус, търговията с органи като престъпна дейност, любовта между двама души от различни светове, но с еднакво обречени съдби.
Авторът е загубил зрението си едва 6-годишен, след игра с прашка. Сега той се занимава активно със спорт – стреля отлично с лък, играе голбал, шоудаун и шахмат. Иван Янев е председател на федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания“. / Елка Робева – БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 + seven =