Опрощават 5% от данъка, ако платим сега


От 11 февруари до 30 април 2019 г. перничани ще могат да платят с 5% отстъпка местните данъци и такси, съобщават от общината.

Размерът на такса смет и данък недвижими имоти за перничани са непроменени.

За сметосъбиране, сметоизвозване и притежавани имоти гражданите на Община Перник ще плащат същите данъци, както миналата година. 

Единствено село Рударци като едно от курортните селища с минерален извор, попада в списъка на Решение на МС 153 /2012г., съгласно последните изменения на Закона за местни данъци и такси /ЗМДТ/, и данъчно задължените лица ще заплащат 5 промила върху данъчната оценка за имотите, които не са основно жилище или не са регистрирани по Закона за туризма.

Другата промяна, която очаква гражданите и бизнеса, са нови данъци за МПС до 3,5 тона. Това обстоятелство е породено от последните промени в ЗМДТ като в изчислението на формулата за данъка освен имуществения компонент се появява и екологичен компонент.

За улеснение на всички граждани плащането ще може да се извършва в допълнително отворени каси.

От 01.03.2019 г. до 30.04.2019 г. ще бъде отвори врати каса в кметство „Църква“.

Допълнителна каса ще работи в кметство „Изток“.

В сградата на Община Перник касата ще работи от 7:30 ч до 18,30 ч. , което ще улесни работещите граждани заради по-късния часови диапазон.

Другите начини за плащане на данъците стават чрез Български Пощи, Изипей, по банков път, както и чрез Интернет страницата на Община Перник и виртуален пост.Банковата сметка, както и кодовете за плащане, може да намерите на сайта на Община Перник в раздел Местни приходи и такси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × one =