Арестът на Джонката и Свещичката бил истински екшън

Задържани са заподозрените за взривения банкомат в Сапарева баня Красимир Йорданов- Джонката и Кирил Микев- Свещичката. Арестът им е извършен тази нощ от служители на Второ и Първо РУ-Перник.

Автопатрул на „Пътна полиция“ спрял за проверка лек автомобил Фолксваген голф, който се движел от пернишкия квартал „Църква“ към село Студена. След подадения от полицаите сигнал колата спряла на около 150 метра от тях. От автомобила изскочили Джонката и Свещичката и побягнали. Те бягали през дворове, прескачайки огради. Преследването продължило около час. Единият бил задържан на улицата, а другият – заграден, докато опитвал да се скрие във водите на река Струма.

На двамата е наложена полицейска мярка за задържане в рамките до 24 часа. Джонката и Свещичката бяха обявени за издирване през ноември миналата година, след взривяването на банкомата в Сапарева баня. Предприети бяха активни издирвателни действия на територията на областите Кюстендил и Перник. При издирването им тогава бяха използвани и дронове, но въпреки това двамата успяха да се укрият.

Сега Йорданов и Микев се намират в полицейския арест, а оперативните действия продължават под ръководството на прокуратурата.