Марешки си намери роднини в Граово 
07.29.2008 19:02 - Новини
Аптекарска верига се намества и в Перник
С три аптеки варненецът Веселин Марешки влиза в конкурентния пазар на лекарства
Руми Борисова
Известният аптекарски бос от Варна Веселин Марешки стъпва на пазара на лекарства и в Перник. Той ще открие три аптеки в областния град. Вчера активно се готвеше да отвори врати под ново име добре известната на всички перничани трета аптека на ъгъла на ул. "Радомир" и ул. "Св.св.Кирил и Методий". "Марешки" ще бъдат и аптеки на ул. "Кракра" и в кв. "Изток". Не е тайна, че аптеките "Марешки" предлагат илачи на най-ниски цени навсякъде, където ги има.
Местните едноличните фармацевти възроптаха сериозно срещу навлизането на аптекарска верига в града. Те се опасяват, че с ниските си отстъпки варненецът ще ги докара до фалит и извадиха целия си арсенал срещу веригите.
Всичко това се случва дни след като парламентът прие и на второ четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, според които едно лице може да притежава само четири аптеки. С промените стана възможно не само магистри-фармацевти да могат да бъдат собственици на аптеки.
Право да извършва търговия на дребно с лекарствени продукти ще има всяко физическо или юридическо лице, регистрирано като търговец по българското законодателство или по законодателството на друга държава от ЕС, което е сключило трудов договор или договор за управление на аптеката с магистър по фармация, а в предвидените от закона случаи - с помощник-фармацевт. Когато собственикът на аптеката е магистър по фармация, не е необходимо представянето на трудов договор или договор за управление на аптеката.
Само преди около година по предложение на НДСВ народните представители гласуваха казуса една аптека - един фармацевт. Това така и не стана - и ето че и в Перник влиза верига.
След приемането на поправките Веселин Марешки заяви публично, че започва да разпарчетосва империята си между роднини. Той беше категоричен, че поправките в заккона няма да проработят и скоро отново ще бъдат променяни. Явно варненският бос е намерил роднини и в Граово.

Коментари

Добавяне на коментар
Коментарите не са разрешени за тази статия.