Баба дава пример на младите в "Атака" 
07.29.2008 19:07 - Новини
Руми Борисова
87 годишната Пенка Пейчева от Мошино е за пример на младежите от партия "Атака" в Перник. Възрастната жена, подмогната от нейна съратничка, събрала 250 подписа в защита на граничния полицай Михаил Цонков от Бургас. Тя намерила областния координатор Румен Ваташки в дома му и му предала събраните подписи. Около две хиляди човека от областта общо подкрепиха граничаря, причинил в самозащита смъртта на турски контрабандист, само за три дни в началото на юли.
Активността на 87-годишната перничанка, която редовно участва в прояви на партия "Атака", вдъхновява младите. Инициативен комитет от 7-8 човека в началото на септември официално ще учреди младежка структура на партията. Очаква 20 перничани и общо около тридесет младежи от областта да формират структурата. За конференцията от София ще дойдат секретарят на националното ръководство на младежката организация народната представителка Деница Гаджева и координаторът Владо Лалов. На пресконференция вчера пред местните медии се представиха четирима младежи от Инициативния комитет - Нанси Георгиева, Александър Траянов, Емил Георгиев и Мартин Златков. Младежите обявиха, че имат много идеи, които смятат да реализират от септември.
Дотогава областното ръководство на "Атака" в Перник влиза в разговори с местните ръководства на десните парламентарнопредставени и извънпарламентарни партии за общи протестни действия срещу правителството и президента.

Коментари

Добавяне на коментар
Коментарите не са разрешени за тази статия.