Баба дава пример на младите в "Атака" 
07.29.2008 19:07 - Новини
Публикувано от Администратор
Руми Борисова
87 годишната Пенка Пейчева от Мошино е за пример на младежите от партия "Атака" в Перник. Възрастната жена, подмогната от нейна съратничка, събрала 250 подписа в защита на граничния полицай Михаил Цонков от Бургас. Тя намерила областния координатор Румен Ваташки в дома му и му предала събраните подписи. Около две хиляди човека от областта общо подкрепиха граничаря, причинил в самозащита смъртта на турски контрабандист, само за три дни в началото на юли.
Активността на 87-годишната перничанка, която редовно участва в прояви на партия "Атака", вдъхновява младите. Инициативен комитет от 7-8 човека в началото на септември официално ще учреди младежка структура на партията. Очаква 20 перничани и общо около тридесет младежи от областта да формират структурата. За конференцията от София ще дойдат секретарят на националното ръководство на младежката организация народната представителка Деница Гаджева и координаторът Владо Лалов. На пресконференция вчера пред местните медии се представиха четирима младежи от Инициативния комитет - Нанси Георгиева, Александър Траянов, Емил Георгиев и Мартин Златков. Младежите обявиха, че имат много идеи, които смятат да реализират от септември.
Дотогава областното ръководство на "Атака" в Перник влиза в разговори с местните ръководства на десните парламентарнопредставени и извънпарламентарни партии за общи протестни действия срещу правителството и президента.
виж записа   |  линк   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 120 )

Монахът Никанор стана йеродякон 
07.29.2008 19:06 - Новини
Публикувано от Администратор
Руми Борисова
Монахът Никанор от манастира "Св. Безсребърници Козма и Дамян" край брезнишкото село Гигинци бе ръкоположен за йеродякон с благословението на негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим от Негово преосвещенство Знеполският епископ Йоан. Отец Никанор със светско име Христо Мишков и професия на финансов брокер и игуменът на светата обител Негово високопреподобие архимандрит Евгений полагат огромни усилия да възродят този манастир.
виж записа   |  линк   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 123 )

Марешки си намери роднини в Граово 
07.29.2008 19:02 - Новини
Публикувано от Администратор
Аптекарска верига се намества и в Перник
С три аптеки варненецът Веселин Марешки влиза в конкурентния пазар на лекарства
Руми Борисова
Известният аптекарски бос от Варна Веселин Марешки стъпва на пазара на лекарства и в Перник. Той ще открие три аптеки в областния град. Вчера активно се готвеше да отвори врати под ново име добре известната на всички перничани трета аптека на ъгъла на ул. "Радомир" и ул. "Св.св.Кирил и Методий". "Марешки" ще бъдат и аптеки на ул. "Кракра" и в кв. "Изток". Не е тайна, че аптеките "Марешки" предлагат илачи на най-ниски цени навсякъде, където ги има.
Местните едноличните фармацевти възроптаха сериозно срещу навлизането на аптекарска верига в града. Те се опасяват, че с ниските си отстъпки варненецът ще ги докара до фалит и извадиха целия си арсенал срещу веригите.
Всичко това се случва дни след като парламентът прие и на второ четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, според които едно лице може да притежава само четири аптеки. С промените стана възможно не само магистри-фармацевти да могат да бъдат собственици на аптеки.
Право да извършва търговия на дребно с лекарствени продукти ще има всяко физическо или юридическо лице, регистрирано като търговец по българското законодателство или по законодателството на друга държава от ЕС, което е сключило трудов договор или договор за управление на аптеката с магистър по фармация, а в предвидените от закона случаи - с помощник-фармацевт. Когато собственикът на аптеката е магистър по фармация, не е необходимо представянето на трудов договор или договор за управление на аптеката.
Само преди около година по предложение на НДСВ народните представители гласуваха казуса една аптека - един фармацевт. Това така и не стана - и ето че и в Перник влиза верига.
След приемането на поправките Веселин Марешки заяви публично, че започва да разпарчетосва империята си между роднини. Той беше категоричен, че поправките в заккона няма да проработят и скоро отново ще бъдат променяни. Явно варненският бос е намерил роднини и в Граово.
виж записа   |  линк   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 2.7 / 133 )


<<Първа <Предишна страница | 1392 | 1393 | 1394 | 1395 | 1396 | 1397 | 1398 | 1399 | 1400 | 1401 |