Втора загуба за "Миньор" 
08.19.2008 12:27 - Новини
Публикувано от Администратор
"Жълточерните" без гол 180 минути
Антон Симеонов
Миньор записа втора загуба от началото на първенството, след като падна в Ловеч от Литекс с 2:0. Вече 180 минути възпитаниците на Димитър Алексиев не са отбелязали попадение.
Ловчанлии бяха пестеливи и спечелиха сравнително трудно, но все пак прибавиха нови три точки в актива си. Гостите от Миньор показа добра игра и при малко повече шанс можеше да си тръгнат поне с точка от градския стадион в Ловеч. В крайна сметка обаче "жълточерните" останаха с без спечелена точка в шампионата след втория кръг.
В началните минути домакините натиснаха и Том и Емил Ангелов опитаха удари към вратата на Миньор. В 12-та минута след добро центриране на Уелингтом, Манолев се освободи от пазачите си и изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата за 1:0.
Добрата игра на Литекс продължи и в следващите минути и първо Нифлор се озова в добра позиция, а след това и Сандриньо стреля от далеч, но и двамата не поразиха вратата. В 25-ата минута път бе първата добра атака на гостите. Христо Господинов стреля опасно, но Голубович се намеси добре. В 31-ата минута Емил Ангелов направи фрапиращ пропуск пред вратата на Иванов. Той бе изведен на празна врата от Нифлор, но не успя да уцели рамките й.
През втората част Миньор стоеше далеч по-добре на терена. В първите минути двата тима си размениха по две добри атаки, като удар на Коце Хазуров бе на косъм да порази вратата и да възстанови равенството. Все пак Литекс отново имаше повече положения и през втората част като Манолев, Дуду, Ангелов и Уелингтом имаха своите възможности пред Иванов. Едва в даденото от съдията продължение след центриране на Томе, Сандриньо с глава оформи крайното 2:0 и сложи окончателно точка на спора.
виж записа   |  линк   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 62 )

Пенсионер направи в къщата си райска градина 
08.18.2008 11:14 - Новини
Публикувано от Администратор
Над 120 саксии красят терасите на перничанин
Румяна Борисова
Гена Иванова

Перничанин е превърнал къщата си в райска градина. Над 120 саксии красят трите тераси на дома на 72-годишния бивш шлосер и конструктор в завод Минералмаш - Евлоги Кюркчийски. Отглежданите видове са около 16. Гледката е толкова необичайна, че колкото и пъти да минеш покрай китния двор на ул. "Владимир Граматик" в квартал Драгановец, толкова пъти ще спреш, за да се подивиш на разноцветния пейзаж от далии, сакъзчета, слезени, латинки, петунии. Заради пъстроцветата феерия го издирили от музея и му направили 6-часов запис.
Цветята са като жената, казва бай Евлоги. Трябва да ги гледаш и да се грижиш за тях, за да ти радват окото. И той го прави с мерак, вече повече от 10 години. Всяка есен като падне сланата, вади грудките от земята, надписва коренчетата и ги поставя в кашони с дървени стърготини в мазето на големия си дом. Напролет ги сади отново - в песъчлива почва, малко оборска тор и изгнили борови иглички. В саксиите поставя по лъжичка амониева селитра, за да избуят и станат по-едри цветовете. Съдовете са дълбоки, за да се оформят добре корените и да се поддържа естествената влага.

Повече по темата...
виж записа   |  линк   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 64 )

Зарзават в сезона на дините 
08.04.2008 15:15 - Новини
Публикувано от Администратор
Или левче за килограм домати
Виолета Миткова
Търговците от Градския пазар са недоволни от ниските цени, на които продават стоката си, а клиентите от тези, на които я купуват. Продавачи и клиенти остават в този затворен кръг и през "сезона на дините", докато цената на любениците варира между 40-50 стотинки за килограм.
Зеленчуците определено се оказват по-близко до джоба на перничанина - домати, тиквички и моркови от около 1 лев, чушки - 0.80 лева, краставици и лук около 1.30 лева, картофи и зеле - 0.40 лева.
Клиентите на пазара са предимно възрастни хора и купуват продукти в малки количества. Според търговците, хората с повече възможности избират да пазаруват в големите вериги магазини като BILLA и Kaufland, за да спестяват време. По отношение на цените обаче Пазара няма конкуренция. По-скъпите по принцип плодове са с цени средно за килограм: праскови - 1.20, грозде - 1.60 лева, ябълки - 1.50 лева, пъпеш и сливи - 1 лев. Високи са цените на лимоните - 4 лева. За тези, които се ползват от лекотворната сила на меда, продуктът се предлага на стойност от 8 лева за буркан.
виж записа   |  линк   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 60 )


<<Първа <Предишна страница | 1650 | 1651 | 1652 | 1653 | 1654 | 1655 | 1656 | 1657 | 1658 | 1659 | Следваща страница> Последна>>