Автомагистрала „Струма” почистена „до черно”

Задръстване по пътя за София през Драгичево. Шофьори: Машините излязоха чак призори

снегориниСлед вторнишкия намек за сняг, днес осъмнахме в бяла пелена, която зарадва децата, но традиционно опъна нервите на шофьорите.

Рано сутринта, завъртял се ТИР затрудни движението по автомагистрала „Люлин”. Временно, до почистването на платната, движението на тежкотоварните автомобили по аутобана беше спряно. Преустановено заради снега беше и движението на ТИР-ове през Владая, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Перник.

От Областно пътно управление се похвалиха, че другият проблемен път- автомагистрала „Струма“ е почистен „до черно“. Според шефа на пътното Румен Сачански, пътуването между Перник и София през Драгичево, е затруднено не заради състоянието на пътя, а заради големия автомобилен трафик. Задръстване, както и при сухо време, имало след бензиностанция „Лукойл” в посока към София. Това е обичайна ситуация, защото потокът от автомобили, особено в ранните часове, е много голям, твърят от пътното.
По данни на пернишката автогара автобусите за София се движеха със закъснение от двайсетина минути. Почти толкова беше закъснението и по маршрутите от Брезник и Трънско към Перник.

На друго мнение бяха водачите на автомобили. Според тях и този снят отново ни е изненадал. Машините се задвижиха едва призори, твърдят пътуващите перничани.